Over mij en mijn gezin

Mijn naam is Renate Niks, door mijn ervaring en doorzettingsvermogen mag ik mij vol trots systeemtherapeut 'Systeemspecialist' noemen. Ik omschrijf mijzelf als warm, oprecht, doortastend, rechtdoorzee, open en beschik zeker ook over een gezonde dosis Twentse nuchterheid. Geboren en getogen in Westerhaar-Vriezenveensewijk en ben trotse moeder van twee kinderen in de leeftijd van 7 en 10 jaar. Samen met mijn man, waarmee ik 12 jaar getrouwd ben, hebben wij al verschillende fases in onze relatie doorlopen. Fases waarin prachtige gebeurtenissen hebben plaats gevonden, maar ook fases waarin verbondenheid niet vanzelfsprekend was. Ziekte en verlies hebben daar een grote rol in gespeeld maar wij zijn er sterker uit gekomen. Samen met mijn partner en mijn gezin kunnen we de uitdagingen van het leven aan. Iets wat ik ieder mens gun om te kunnen en mogen ervaren.

Foto gemaakt door: Saskia Palma

Mijn opleiding

Ik heb de tweejarige opleiding tot systeemtherapeut 'Systeemspecialist' mogen volgen en afgerond. Dit is een opleiding op masterniveau en het behalen van de diploma ging niet zonder slag of stoot, maar zeer dankbaar voor wat ik heb mogen bereiken. Met deze opleiding heb ik mij gespecialiseerd op het gebied van (complexe) relationele problematiek binnen sociale systemen zoals echtparen, (samengestelde) gezinnen, pleeg- en adoptiegezinnen en families met psychosociale of psychiatrische problematiek.

Voor de start van deze opleiding heb ik tien jaar gewerkt als psychosociaal therapeut binnen een welzijnsorganisatie. Daar heb ik ontdekt dat problemen niet los van iemands omgeving gezien kan worden, en dat herstel ligt in de relaties met anderen op allerlei niveaus. Voor mijn afstudeerthesis heb een verdiepingsslag en innovatieve visie kunnen ontwikkeling op gebied van relatie- en echtscheidingsproblematiek. Tevens heb ik ervaring opgedaan met NAH en traumaproblematiek.
Momenteel werk ik naast mijn als systeemtherapeut binnen de verslavingszorg en doe gezinsbehandelingen bij een jeugdzorginstelling.

Mijn passie

Met passie werk ik aan het versterken van verbindingen en het versterken van ieders eigen kracht. Daarbij maak ik gebruik van verschillende methodieken waarbij je kunt denken aan EFT, Voice Dialogue, Contextuele benadering, narratieve therapie en bio-energetica. Heb veel expertise in huis en kijk altijd in af stemming met jou of jullie wat het beste is.

Zit je met bepaalde vragen? Wil je misschien nog iets van me weten? Of zou je me iets voor willen leggen? Neem vrijblijvend contact met me op:Neem gerust contact op

renate-niks-2

Plan een afspraak

Bel of app gerust voor meer informatie of voor het maken van een afspraak via
telefoonnummer: +31610110264
of mail naar: inrtact@gmail.com

inRtact

Tel: 06-10110264, SMS-en of appen is mogelijk

Postadres:Bezoekadres:
Kieftsbeeklaan 1, 7607 TA Almelo
Antwoordnummer 721
7670 WH VROOMSHOOP

AGB-code inRtact: 90066542
AGB-code systeemspecialist R. Niks: 90107369

Kvk nummer: 73188360
BTW nummer: NL002121022B87

info@inrtact.nlImpressum    Privacyverklaring    Cookie-instellingen